Тиждень ЦК українознавства та філології

З 8 по 12 листопада пройшов Тиждень ЦК українознавства та філології. Викладачі проводили для студентів протягом Тижня різноманітні змагання, зокрема вікторину «Я знавець української мови» (Процик І.В.), інтелектуальну філологічну гру «Наша мова калинова» (Шимова Л.Г.), вікторину «І  буде слово українське» (Шимова Л.Г.), конкурс відеовідгуків за прочитаними творами українських письменників (Верба Т.Ю.).

У рамках святкування Дня писемності студенти разом з викладачами взяли участь в акції з написання XXIРадіодиктанту національної єдності, а також провели фотоквест «Люблю українську мову!»(Шимова Л.Г.).

Студенти з викладачем Ульяненко І.С. підготували онлайн-інсценування уривку з твору «Кайдашева сім’я». Також протягом Тижня проходила виставка ілюстрацій, присвячена творчості Івана Карпенка-Карого. Разом з викладачем Максименко Р.І. студенти відвідали театр та переглянули п’єсу «Сто тисяч».

Завершився Тиждень заходом Ульяненко І.С. «Фан-зона української мови». Це простір для творчості студентів, де вони висловлювали любов до українського слова написанням віршів. Тематика «Фан-зони» була присвячена подіям Революції Гідності. Автори найкращих творів візьмуть участь в акції «Народжені гідними зі свободою в серці» від КЗ «ОЦПВМ» ЗОР.

Дякуємо й викладачам, й студентам за любов і повагу до рідного українського слова!

Перейти до вмісту