📖 “Шевченківські дні”: Студенти ЗЕФК відзначилися у всеукраїнських та міжнародних конкурсах


«Шевченківські дні» тривали від березня – місяця народження і смерті поета – до травня, бо саме 22 травня 1861 року поет знайшов вічний спочинок там, де «лани широкополі, і Дніпро, і кручі». За цей період наші студенти не лише брали участь у різноманітних заходах, а й посіли призові місця.

У Всеукраїнському 2-туровому вокальному конкурсі «Тарасові роси» диплом «Гран-прі» отримав Гончаров Олександр, студент гр. РПЗ 23 1/9.

диплом «Гран-прі» Гончаров Олександр, студент гр. РПЗ 23 1/9

У II Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості, присвяченого пам’яті Т.Шевченка «Думи мої, думи мої» дипломом за I місце нагороджений Ліпчанський Олександр, студент гр. РПЗ 22 2/9.

диплом за I місце «Думи мої, думи мої» Ліпчанський Олександр, студент гр. РПЗ 22 2/9

У V Міжнародному конкурсі Шевченківських читань «Свобода» лауреатом III cтупеня в номінації «Музично-співана Шевченкіана» стала Роліна Владислава, студентка гр. РПЗ 22 2/9, лауреатом II ступеня в номінації «Присвяти Кобзарю» став Гончаров Олександр, студент гр. РПЗ 23 1/9, лауреатом III ступеня в номінації «Читці поезій Т.Шевченка» став Ліпчанський Олександр, студент гр. РПЗ 22 2/9.

Також з 9 березня по 22 травня тривали 1 та 2 тури квест-марафону «Чи знаємо ми Тараса Шевченка?», який організовано Всеукраїнським благодійним культурно-науковим фондом Т.Г.Шевченка та Інститутом літератури ім. Т.Г.Шевченка НАН України. Натхненниця участі юних шевченколюбів у заході – голова ЦК українознавства та філології Ілона Ульяненко. Усі троє учасників: Деха Микита (РПЗ 23 2/9), Гончаров Олександр (РПЗ 23 1/9) та Ліпчанський Олександр (РПЗ 22 2/9) вийшли у фінал і готуються до 3 туру, який проводитиметься у двох форматах: в інтерактивному режимі в Каневі на Чернечій горі та дистанційно. Побажаймо їм перемоги! Для допитливих відповіді до запитань квест-марафону розміщені на сайті https://shevchenko-foundation-kvest.webnode.com.ua/

Перейти до вмісту