Науково-практична конференція «Енергозбереження – екологія»

У ВСП «Запорізький електротехнічний фаховий коледж НУ «Запорізька політехніка» 02 грудня 2021 року в рамках тижня спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка спеціалізація «Електроустаткування підприємств та цивільних споруд» з поєднанням очного та дистанційного форматів вже традиційно відбулася науково-практична конференція, присвячена питанням енергозбереження та покращення екологічної ситуації в Запорізькій області.

Розпочав конференцію завідувач відділення, кандидат технічних наук, доцент Пачколін Ю.Е., який визначив актуальність екологічних проблем, а також наголосив на ролі майбутніх фахівців у розв’язанні поставлених завдань. Приділив велику увагу висвітленню існуючих зв’язків між енергозбереженням та екологією. У роботі конференції брав участь експерт Програми малих грантів Глобального екологічного фонду (ГЕФ ПМГ для України) Ширяєв В.В., який, використовуючи відеоматеріали, проаналізував результати впроваджених енергозберігаючих проєктів, поділився планами Глобального екологічного фонду на майбутнє. З доповідями виступили студенти гр. ЕПП 18 1/9 Донцов Богдан, Федосеєв Едуард, гр. ЕПП 18 2/9 Бабанін Ілля.

Майбутні фахівці активно обговорювали  екологічних проблем та пропонували шляхи їх розв’язання. За підсумками роботи конференції найактивніші учасники отримали призи.