Економіка й творчість крокують разом!

Протягом 20-24 березня 2023 року в коледжі проходив тиждень циклової комісії спеціальностей 022 Дизайн і 051 Економіка.
20 березня яскравим початком тижня стала Відкрита виховна година “Війна очима сучасних художників” у групі ДЗ 21 1/9, де були представлені відеоматеріали про сучасні картини в період війни, якою її бачать сучасні українські художники.
22 березня серед студентів другого курсу пройшла олімпіада з економіки.
Найкращі результати показали такі студенти:
1 місце – Наумов Руслан та Іноземцева Милослава (група ЕП 21 1/9).
2 місце -Гришаєнко Аліна (група ЕП 21 1/9) та Кузьма-Іванов Дмитрій (група ЕП 22 1/11).
3 місце – Готовкіна Аліна  (група  ЕП 22 1/11).
23 березня відбувся «Брейн-ринг», в якому взяли участь студенти третього випускного курсу. Це було цікаво й дуже пізнавально як для учасників, вболівальників, так і для викладачів та гостей. Перемогу здобула з різницею в два бали стала команда групи ЕП 20 1/9.
24 березня на запрошення представників кафедри “Міжнародні
економічні відносини” НУ “Запорізька політехніка” студенти другого та третього курсів взяли участь у семінарі-тренінгу в рамках Міжнародного проєкту “Економіка здорового глузду: про особистий і суспільний добробут для всіх і кожного”. Зустріч була цікавою, інформативною, а
найголовніше дуже корисною.


А ще протягом тижня проходили конкурси малюнків «Війна моїми очима» і плакатів «Наслідки впливу війни на економіку України очима студентів». Студентів та викладачів було запрошено на віртуальну виставку із застосуванням дошки Padlet та запропоновано проголосувати за роботи, які найбільше сподобалися.
За результатами конкурсу малюнків “Війна моїми очима” найкращими визнано роботи № 13 (Бредіхіна Валерія), № 12 (Дерибасова Вєста), № 06 (Івченко Єва), № 10 (Коновалова Аріна), № 02 (Маковська Поліна) та № 05 (Манш Анастасія). Приз глядацьких симпатій
отримує робота № 11 (Гуржій Мар’я).
За результатами конкурсу плакатів “Наслідки війни на економіку України очима студентів” найкращими стали роботи № 02 (Фетісова Анастасія), № 04 (Готовкіна Аліна), № 10 (Харламова Ольга).  Окремо хочеться відзначити студентку Шляхову Анастасію за найбільшу кількість
наданих робіт.

З роботами можна ознайомитися за посиланнями:
https://padlet.com/darjakhanina/padlet-7rpe1qcorww4uln0
https://padlet.com/darjakhanina/padlet-2m4kuzckxdcdar7m

І вже традиційно всі бажаючі мали можливість долучитися до щорічної міжнародної освітньої кампанії Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей): відвідали музей грошей НБУ, переглянули презентації “Основи фінансового планування та заощадження коштів” та “Платіжна безпека”, позмагались у розгадуванні кросвордів, переглянули уроки бізнесу, виконали завдання “Економіка з гумором” та перевірили свій рівень фінансової грамотності.
Як завжди, тиждень пролетів непомітно. Заходи в рамках тижня Економіки та Дизайну були дуже цікавими й різноманітними. Й хоч іноді вони переривались звуками сирен, тривогами, однак все відбулось. Кожен знайшов для себе те, що зацікавило найбільше: конкурси, семінари, творчі роботи, віртуальні виставки.
Дякуємо всім викладачам, які долучились до організації та проведення інтелектуальних цікавинок, а студентам – за активну участь, творчість та креативність.